Het DHL-DNA herken je direct

De keuze om bij DHL te gaan werken was geen bewuste. De keuze om er te blijven des te meer. Ik werk met leuke collega’s die er allemaal iedere dag weer voor gaan. Ik denk dat dat het DHL-DNA is. Naast de leuke sfeer, heb ik in mijn functie als Management Assistent bij de Customer Service van DHL Parcel veel eigen verantwoordelijkheid. Dat past goed bij me. Ik kan allerlei verschillende dingen oppakken en ben overal bij betrokken. Waar vind je dat nou nog meer?

Bruggen bouwen
Ik werk inmiddels vijftien jaar bij DHL, waarvan twaalf jaar als Management Assistent. Een enorm veelzijdige functie waar ik nog iedere dag heel veel plezier aan beleef. Ik doe ondersteunende werkzaamheden voor de directie en het management, zoals de facturatie, inkoop en het contact met uitzendbureaus. Als er een nieuwe collega start op de afdeling Customer Service, zorg ik dat alles geregeld is voor de eerste werkdag. Maar ook het organiseren van kerstborrels of teamuitjes is onderdeel van mijn takenpakket.

Als Management Assistent ben ik echt een spil in de organisatie. Aan de ene kant hoor ik tijdens managementoverleggen wat de visie en de plannen van het management zijn. En aan de andere kant hoor ik ook wat er op de vloer leeft. Welke vragen collega’s hebben en wat ze willen. Door dat samen te brengen, ben ik eigenlijk iedere dag bezig om bruggen te slaan. Heerlijk vind ik dat.

Direct een band
Sinds een jaar of vijf werk ik voor de Parcel-tak van DHL. En in die vijf jaar zijn we enorm gegroeid. Onze toenmalige locatie werd al snel te klein. De verbouwing die nodig was om alle nieuwe collega’s een werkplek te geven, heb ik opgepakt. Inmiddels zijn we ook verhuisd en ook toen was ik onderdeel van het projectteam. Ik wilde dat mensen zo min mogelijk overlast ondervonden van zowel de verbouwing als de latere verhuizing. Daar heb ik dan ook veel tijd en energie in gestoken. En dat konden mijn collega’s waarderen, want ze hebben mij aangedragen om Go-Getter te worden. Je kunt collega’s die iets extra’s verdienen, omdat ze iets hun werk goed hebben gedaan of omdat ze juist iets hebben opgepakt dat eigenlijk buiten hun werk ligt, hiervoor nomineren. Een hele eer dat ze mij hebben gekozen.

Met alle Go-Getters zijn we een weekend naar Porto gegaan. Je ontmoet elkaar op de luchthaven en kent elkaar van tevoren niet. Toch krijg je direct het gevoel: wij horen bij elkaar, wij zijn DHL. Ook al ben je verschillend, kom je uit verschillende delen van het land en heb je een andere functie, je hebt toch allemaal hetzelfde DHL-DNA. Het zijn allemaal aanpakkers, doeners, met de instelling ‘als het niet linksom gaat, doen we het rechtsom’. Dat schept direct een band.

Achterover leunen is er niet bij
Na vijftien jaar DHL ben ik nog lang niet uitgekeken. Telkens als je denkt dat je in wat rustiger vaarwater belandt, gebeurt er wel weer iets. Achterover leunen is hier dus echt niet aan de orde. En ja, ik vind dat een heel fijne uitdaging. Dus voorlopig zit ik hier nog prima op mijn plek. Als ik toch iets moet noemen wat minder leuk is aan mijn werk? Dat er te weinig uren in een werkdag zitten!