Je wilt er natuurlijk zorgen dat je je huidige team motiveert en behoudt. Da's een taak die mij op het lijf geschreven is.
DionSupervisor Operations Breda

De grootste uitdagingen van een supervisor


Voor mij hoort een leuke baan voldoende uitdagingen te hebben. En die heb je als supervisor bij een sterk groeiend logistiek bedrijf genoeg! Natuurlijk is de werving van personeel een belangrijke maar je krijgt ook te maken met investeringen in duurzaamheid of de veelbesproken Brexit.

 

Personeel

De arbeidsmarkt trekt aan en het wordt steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden. Daarnaast wil je natuurlijk zorgen dat je je huidige team motiveert en behoudt. Da’s een taak die mij op het lijf geschreven is. En het helpt wel mee dat we werken vanuit een splinternieuw pand met de modernste faciliteiten om over de fijne werksfeer nog maar te zwijgen.

 

Brexit

Een onderwerp dat bij veel mensen nog onzekerheid geeft omdat we niet precies weten wat er gaat gebeuren. Wat we wel weten is dat er het één en ander gaat veranderen op het gebied van douaneregelingen. Hier gaan onze klanten helaas ook mee te maken krijgen. Aan mij en mijn collega’s de taak hier op een positieve manier mee om te gaan zodat we onze klanten op de juiste manier kunnen voorbereiden en informeren.

 

Duurzaamheid

We leveren steeds meer aan consumenten, wat betekent dat we ook vaker in de binnensteden komen. De aangescherpte regelgeving rondom CO2-uitstoot en geluidsoverlast vraagt daarbij om investeringen in een stukje duurzaamheid. Met de onlangs geopende cityhub in Tilburg zetten we op dat gebied een mooie stap. Vanuit een centraal distributiepunt vertrekken onze elektrische voortuigen en cubicycles -‘bakfietsen’ met een volume van één kubieke meter- richting de klanten. Het vraagt wat extra training voor je personeel, maar je maakt wel onderdeel uit van een mooi staaltje duurzame innovatie!

 

Geschreven door Dion de Bruijn
Supervisor Operations op Service Center Breda