Stage Logistiek

In de zomervakantie van 2018 ben ik begonnen als koerier bij DHL Express in Apeldoorn. Tijdens de vakantie werkte ik fulltime. Na de zomervakantie ben ik verder gegaan als koerier op de middag- en avondroutes, zodat ik het beter met mijn studie Logistics Engineering kon combineren. In januari 2019 was het moment daar om te gaan afstuderen. Het koerieren moest ik ervoor tijdelijk aan de kant zetten, maar ik wilde graag bij DHL Express blijven en hier afstuderen. Bij de Service Center Manager heb ik nagevraagd of dit mogelijk was en ik kreeg meteen een positieve reactie. In samenspraak zijn wij tot de opdracht gekomen om het inboundproces van Service Center Apeldoorn te onderzoeken.

Ik ben bijna afgestudeerd op het eerder genoemde onderwerp bij DHL Express. Ik vind het echt een super plek om stage te lopen en ik deel graag met jullie waarom:

 

1 – DE BETROKKENHEID VAN DE GEHELE ORGANISATIE

Gedurende de hele periode zijn de mensen van DHL Express betrokken geweest bij mijn onderzoek. Er was een gezonde hoeveelheid aan nieuwsgierigheid onder mijn collega’s. Iedereen wilde graag weten waar ik mee bezig was, gaven bruikbare tips en hielpen mij wanneer ik het nodig had. De gehele afstudeerperiode heb ik nooit het idee gehad dat ik iemand ‘verveelde’ met vragen voor mijn onderzoek.

 

2 – FAMILIESFEER

Service Center Apeldoorn is een kleine locatie waar iedereen elkaar goed kent. Dit was goed te merken; ik heb nog altijd het gevoel dat ik onderdeel ben van het team en niet zomaar een stagiair in een organisatie. Op de werkvloer is iedereen open naar elkaar. Iedereen is gedreven om zijn werk goed te doen, maar bovenal is er genoeg tijd om lol te maken met elkaar.

 

3 – BESCHIKBARE KENNIS EN DATA

Wanneer je een onderzoek doet moet je alles goed kunnen onderbouwen met data en/of bronnen. Bij sommige bedrijven kan dit erg lastig zijn. Bij DHL Express is dit zeker niet het geval. Ik kreeg een laptop waarmee ik alle beschikbare data (geloof me, dat is nogal wat) kon bereiken. Ik kreeg zelfs toegang om het sorteersysteem te besturen!

 

Heb jij interesse in een stageplek? Houd onze vacatures in de gaten of stel een jobalert!