Training voor Supervisors

Onze supervisors houden zich er dagelijks mee bezig om collega's gemotiveerd te houden en te laten groeien. Ricardo vertelt hieronder over zijn ervaring tijdens de training voor supervisors 

Ik mocht naar Barcelona! Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we met 150 Europese collega’s terug gekeken op alles wat we geleerd hebben. Het evenement werd afgesloten met een diploma uitreiking door onze Europese CEO en een feestelijk galadiner.
Van koerier tot supervisor

Van koerier tot supervisor

Mijn naam is Ricardo, ik ben 31 jaar en werk nu alweer bijna tien jaar voor DHL. Ik ben begonnen als koerier via het uitzendbureau en na acht maanden kwam ik bij DHL op contract. Als koerier heb ik veel verschillende routes gereden en deze kennis kon ik goed gebruiken. Dit begon allemaal al met een introductietraining, die iedereen in de hele organisatie volgt.  Na drie jaar maakte ik de stap naar pick-up and delivery coördinator. In deze functie plande ik alle routes voor de koeriers en vrachtwagenchauffeurs. In mijn tijd als pick-up and delivery coördinator ben ik een half jaar back-up supervisor geweest en heb ik het verhaal achter de pakketten leren kennen.

Vier jaar geleden ben ik als supervisor begonnen en dit werk doe ik nog elke dag met veel plezier. Het is een mooie uitdaging om elke dag met mijn eigen team koeriers aan de slag te gaan om de beste kwaliteit te leveren aan onze klanten.

 

Training en persoonlijke ontwikkeling

In al de jaren die ik nu bij DHL werk heb ik mezelf altijd kunnen blijven ontwikkelen. Ook in mijn rol als supervisor wordt er aan mijn ontwikkeling gedacht. DHL Express heeft een trainingsprogramma ontwikkeld dat door alle 15.000 supervisors wereldwijd wordt gevolgd. Hierin wordt iedereen opgeleid tot “Certified International Manager”.

De opleiding bestaat voor tien procent uit classroom training, twintig procent uit zelfstudie en voor zeventig procent uit learning on the job. Hierin leer je gesprekstechnieken toe te passen, feedback te geven en leer je de tools en technieken om je team verder te ontwikkelen. Je wordt gestimuleerd om uit je comfortzone te stappen, om zo alles uit jezelf te halen en je te continu te blijven ontwikkelen.

 

Afstuderen in Barcelona

Nadat ik alle modules had afgerond, was ik klaar om af te studeren. Dit afstuderen vindt altijd plaats op een prachtige locatie, waar je drie dagen volledig in de watten wordt gelegd. Ik mocht naar Barcelona! Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we met 150 Europese collega’s  terug gekeken op alles wat we geleerd hebben. Het evenement werd afgesloten met een diploma uitreiking door onze Europese CEO en een feestelijk galadiner.

Met een erkend diploma, een groot netwerk van collega’s en een rugzak vol tools en kennis, vlogen we naar huis. Eenmaal terug op het service center in Den Hoorn kwam het besef; nu begint het pas echt.