De top 5 van grootste ergernissen op de weg

Ik ben gek op het koerierswerk en zit het liefst de hele dag op de weg. Heerlijk! Je ziet stad en landschap aan je voorbij trekken, geen dag is hetzelfde. Ik moet wel eerlijk toegeven, dat ik me aan sommige dingen echt kan ergeren. Hieronder vind je mijn top 5 van grootste ergernissen op de weg. Welke zijn voor jou herkenbaar?

 

1. Wegonderbrekingen, vooral zonder omleiding

Ik probeer iedere dag zo efficiënt mogelijk mijn route te rijden en alle klanten te helpen door alles zowel op tijd af te leveren als op te halen. Wegonderbrekingen, en dan vooral omleidingen, komen dan nooit goed uit! Wat ik doe om het op te lossen? Mijn navigatie is mijn beste vriend. Gelukkig ken ik de meeste routes inmiddels ook uit mijn hoofd, waardoor ik er zelf een creatieve route van weet te maken.

 

2. Files, met name aan het begin van je route

Je begint iedere dag met goede moed en doet je best om de tijdskritische zendingen voor 9 uur af te leveren. Als je dan direct in de file staat, is het soms lastig om die energie vol te houden. Een bijkomend voordeel is dan, dat ik nog even kan genieten van dat ene leuke nummer op de radio. Zo zakt de energie toch niet helemaal weg!

 

3. Automobilisten die geen richting aangeven en appen terwijl ze rijden

Als je de hele dag op de weg zit, valt het echt op hoeveel automobilisten zich niet aan de basisregels houden. Geen richting aangeven? Gevaarlijk! Appen tijdens het rijden? Levensgevaarlijk! Het is belangrijk om altijd scherp te blijven als koerier op de weg.

 

4. Fietsers en voetgangers die oversteken zonder om zich heen te kijken

Als ik door de stad rijd, valt het me op dat veel mensen oversteken terwijl ze met hun hoofd heel ergens anders zijn. Ze vergeten om zich heen te kijken, waardoor ik soms op het laatste moment moet remmen. Het wordt nog lastiger als dit gebeurt, tijdens het achteruit rijden. Gelukkig hebben onze bussen achteruitrijcamera’s!

 

5. Grote hoeveelheden verkeerslichten, vooral in de steden

Als ik voor twaalf uur de laatste pakketten in het centrum van Volendam moet afleveren, kan ik nog wel eens gek worden van de grote hoeveelheid aan verkeerslichten. Vooral het moment waarop ik bij een brug sta en het verkeerslicht op rood springt. Vijf minuten wachten tot een plezierjacht voorbij is gevaren, voelt dan ineens als een eeuwigheid! Koerieren maakt zo een goede leerschool om geduldiger te worden 🙂

 

Geschreven door: Marjolein Prins (koerier van het jaar 2017, Service Center Amsterdam)
Inmiddels heet Marjolein een mooie stap kunnen maken naar een office functie