Cubicycle? Poseren voor de foto? De normaalste zaken voor onze fietskoeriers

Een dag uit het leven van onze fietskoerier

Mijn werkdag als fietskoerier bij DHL begint rustig met een kopje koffie met mijn collega’s. Terwijl we onze lijsten met adressen voor die dag bekijken en alvast een slimme route bedenken, kletsen we wat bij. We wachten op het moment dat de vrachtwagen bij de Cityhub arriveert. Dan kunnen we van start met onze werkdag.

Wat voor cycle? De Cubicyle!

Sinds juni fietsen wij op de Cubicyle; een soort lig-/zitfiets met een grote bak achterop. In deze bak kan je een kubieke meter aan volume meenemen. Zodra de rolkar vol met jouw pakketten wordt binnengereden, is bhet een kwestie van een slimme indeling maken in jouw fiets. Op postcode of op volgorde van prioriteit. Ik vind het altijd een uitdaging om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Het is leuk om te merken dat ik steeds meer straatnamen uit m’n hoofd weet te vinden in de stad. Vanaf het inladen heb ik inmiddels al een idee van hoe mijn dag eruit gaat zien. Na het inladen vertrek ik zo snel mogelijk naar de klanten die wensen dat hun pakket voor 12 uur wordt afgeleverd. Zo ben je al gauw scherp en zit je in een goede flow en daar bovenop zijn de klanten blij met jouw snelle dienst. 

Geen sportschool nodig

Met de Cubicyle fiets ik in de binnenstad van Groningen, wat een absolute uitkomst is. Ik blijf mezelf dagelijks uitdagen door de snelste weggetjes binnendoor te pakken en pakketten zo snel mogelijk achter elkaar af te leveren. Dit allemaal terwijl ik mij door grote menigtes en drukke verkeerssituaties wurm. Ook kom ik nog steeds nieuwe, mooie plekken tegen in de stad waar ik al jaren woon. Dan kan ik direct besluiten mijn pauze daar te spenderen.

Bij de aflevering van pakketten heb je leuk contact met de klanten en bovenal zijn de reacties op de Cubicycle overweldigend en positief. Er wordt me vaak gevraagd om te poseren voor de fiets, maar daar kan ik tegenwoordig wel een tarief voor rekenen 🙂

Dagelijks fiets ik zo’n 50 kilometer, dus naar de sportschool hoef ik niet meer. Ik voel me goed, heb leuke contacten met klanten en mijn collega’s en daarnaast verdien ik maandelijks een prima bedrag met een baan die ik erg leuk vind!