DHL organisatie

DHL is wereldwijd marktleider op het gebied van internationale expresdiensten en logistieke diensten. DHL biedt deskundigheid op het gebied van expres-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. DHL werkt vanuit 6 verschillende Business Units: DHL Express, Parcel, Freight, Supply Chain, Global Forwarding en Global Business Services. Je kunt dus alle kanten op binnen DHL.

DHL Express

DHL Express verzorgt het lokale en wereldwijde expres- en pakketvervoer voor zakelijke en particuliere klanten.

DHL Parcel

DHL Parcel Benelux verzorgt het pakketvervoer in e-commerce. Ook richt Parcel zich op palletvervoer, waarmee ze marktleider zijn in de Benelux.

DHL Freight

DHL Freight is verantwoordelijk voor nationale en internationale transportoplossingen in Europa. Ladingen worden vervoerd over de weg en/of per trein.

DHL Global Forwarding

DHL Global Forwarding is de marktleider op het gebied van lucht- en zeevracht. Goederen worden vervoerd met een levertijd en een prijs die met de klant zijn afgesproken.

DHL Supply Chain

DHL Supply Chain combineert verschillende logistieke diensten met elkaar. Denk aan  planning, inkoop, productie en opslag. Hierdoor krijgen onze klanten maatwerk voor hun logistieke probleem.

DHL Global Business Services

Global Business Services (GBS) is de interne dienstverlener van DHL. GBS clustert op 5 continenten de belangrijkste ondersteunende afdelingen voor alle divisies, zoals Express en Freight. Dit zorgt ervoor dat de divisies zich volledig kunnen richten op de operationele zaken.
Finance is een van de belangrijkste divisies binnen GBS. Finance & HR Services (FHS) in Maastricht biedt financiele service aan alle groepen divisies.